Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس توسعه کشاورزی با بیان اینکه ساماندهی بازار ضرورتاً با تشکیل وزارتخانه مستقل امکان‌پذیر نیست، گفت: نمی‌توان تولید را در اختیار یک وزارتخانه و بازرگانی را در اختیار مجموعه دیگر قرار داد، بازار نقش مهمی در تشویق تولید دارد و تولیدکننده اگر درآمد خوبی از بازار نصیبش شود، تولید را ادامه خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت ورمزیار در گفت‌‌و‌گو با ایران اکونومیست با اشاره به ضرورت بررسی ابعاد طرح تشکیل وزارت بازرگانی عنوان کرد: تنها استدلالی که افراد موافق این طرح از این موضوع می‌آورند ساماندهی بازار است در حالی‌ که ساماندهی بازار ضرورتاً با تشکیل وزارتخانه مستقل امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: بازار به این دلیل با مشکل مواجه است است که ما زنجیره ارزش نداریم، تولیدکننده به بازار وصل نیست و واسطه‌ها فرصت جولان پیدا کردند، این مشکلات بازار باید بررسی شود تا دید چند درصد این موضوعات به تشکیل یک وزارتخانه مستقل به نام وزارت بازرگانی برمی‌گردد.

کارشناس توسعه کشاورزی و روستایی تاکید کرد: زمانی که نهاده با قیمت مناسب به دست تولیدکننده نمی‌رسد با افزایش قیمت نهاده مشکل ایجاد می‌شود زیرا قیمت تمام شده محصول تولیدی نیز افزایش می‌یابد، حال چرا فکر می‌کنیم این مشکل را وزارت بازرگانی می‌تواند حل کند؟

ورمزیار افزود: در بحث دلالی و واسطه‌ها نیز به همین صورت است که حل این موضوع در گرو این است که کشاورزان در قالب تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها توانمند شوند و به‌صورت مستقیم بتوانند در مراکز عرضه شهری محصولشان را عرضه کنند و این موضوع با تشکیل وزارت بازرگانی شکل خواهد گرفت؟ قطعاً خیر و بدتر از این وضع نیز خواهد شد، خیلی وقت‌ها تشکل‌ها وجود دارند اما قدرت مالی ندارند تا از اعضا محصولاتشان را خریداری کنند چون سالیان سال است حمایتی از آن‌ها صورت نگرفته است. در بسیاری از جاها نیز تشکل‌ها مشکل ساختاری دارند و مشکل مدیریت سازمانی دارند و باز وزارت بازرگانی این مشکل را نمی‌تواند حل کند.

وی با اشاره به اینکه بازار رصدپذیر نداریم و شبکه توزیع ما با مشکل مواجه است، بیان کرد: کارشناسان دائم اعلام کردند ارز 4200 تومانی معیوب است و ایرادات زیادی دارد اما در عین حال‌ حذف ارز ترجیحی هم یک سری الزاماتی نیاز دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفت.

‌کارشناس توسعه کشاورزی و روستایی‌ گفت: در آن زمان بحث این بود که نهاده یارانه‌ای که با ارز 4200 تومانی وارد شده به دست دامدار نمی‌رسد و وارد بازار سیاه می‌شود پس ارز 4200 تومانی باید حذف شود، این موضوع حذف ارز ترجیحی پاک کردن صورت مسئله است نه حل آن؛ وقتی نمی‌توان شبکه توزیع رسمی را رصد کرد پس با حذف ارز 4200 تومانی اصل موضوع حل نمی‌شود درحالی‌که یک شبکه تحت رصد به‌صورت دقیق و قوی وجود ندارد و سامانه‌ها به هم وصل نیستند و این یک چالش جدی برای وزارت خانه است.

کارشناس توسعه کشاورزی و روستایی همچنین به موضوع تخلفات در این حوزه اشاره کرد و گفت: اعمال قانون برای متخلفان به‌صورت دقیق صورت نمی‌گیرد تا حاشیه امنیت برای سوداگرانی که از آب گل آلود ماهی گرفته و در حال جولان هستند از بین برود.

وی اظهار کرد: در طرح وزارت بازرگانی عنوان شده که بخش‌های مختلف با بازرگانی از وزارت جهاد به وزارت بازرگانی منتقل شود به‌طور مثال اتحادیه تعاون روستایی طبق اساسنامه وظیفه بازرگانی دارد یعنی وظیفه دارد از تعاونی‌های روستایی که زیرمجموعه هستند بازارشان را تجهیز و نهاده آن‌ها را تأمین کند و وظیفه ذاتی بخش کشاورزی وزارت جهاد نیز همین موضوع است و انتقال این بخش به بازرگانی وظایف بخش کشاورزی را در حوزه آموزش کشاورزان، یکپارچه‌سازی اراضی نظام‌های بهره‌برداری از آب‌وخاک و زمین و مواردی از این دست که در حوزه کشاورزی است زیر سؤال می‌برد، چون ربطی به بخش بازرگانی ندارد. در واقع باید دید این وظایف در صورت تشکیل وزارت بازرگانی به عهده چه کسی خواهد بود.

این کارشناس توسعه کشاورزی و روستایی به بحث یکپارچگی مدیریت زنجیره ارزش پرداخت و گفت: این روزها این مسئله مطرح است در این شرایط نمی‌توان گفت تولید در اختیار یک وزارتخانه و بازرگانی در اختیار یک مجموعه دیگر باشد. بازار نقش مهمی در تشویق تولید دارد و تولیدکننده اگر درآمد خوبی از محل بازار نصیبش شود قطعاً تولید را ادامه خواهد داد.

وی افزود: در زمان وزارت بازرگانی‌ واردات بلای جان تولید داخل شده بود. انبوهی از واردات به نام حمایت از مصرف‌کننده و تنظیم بازار بدون هماهنگی با تولیدکنندگان وارد کشور می‌شد. این موجب می‌شد سرمایه از بخش کشاورزی فرار کند زیرا وقتی تولیدکننده می‌د‌ید وزارت بازرگانی هیچ توجهی به تولید داخل ندارد و به یک‌باره واردات انجام می‌دهد برایش به‌صرفه نبود. ما نمی‌گوییم در وزارت جهاد هیچ مشکلی دیده نمی‌شود اما اصل موضوع این است که این زنجیره قبل از تولید تا بازار و بسته‌بندی و غیره همه به‌صورت یک زنجیره واحد مدیریت شود.

ورمزیار عنوان کرد: تشکیل وزارت بازرگانی با سیاست‌های کلی نظام در بخش کشاورزی و اقتصاد مقاومتی‌ مغایرت دارد و حتماً باید در این باره تجدیدنظر صورت گیرد.

به گزارش فارس، کاربران این رسانه در بخش فارس من با ثبت پویشی با عنوان «نه به احیای وزارت بازرگانی» خواستار تفکیک نشدن بخش بازرگانی از صنعت شده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تشکیل وزارت بازرگانی وزارتخانه مستقل ساماندهی بازار ارز 4200 تومانی بخش کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۷۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی ۵۲۰۰ گروه جهادی در فارس

ایسنا/فارس رئیس سازمان بسیج سازندگی فارس از ساماندهی ۵ هزار و ۲۰۰ گروه جهادی در سطح استان خبر داد و گفت: در ایام هفته بسیج سازندگی امسال یک هزار و ۲۵ برنامه در سطح استان توسط این گروه‌های جهادی اجرا خواهد شد.

علی اکبر طحان امروز، ۱۳ اردیبهشت‌ماه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز با یادآوری اینکه امسال از ۱۵ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه به نام هفته بسیج سازندگی نامگذاری شده است، به ارائه گزارشی از عملکرد یکساله بسیج سازندگی در فارس پرداخت و گفت: فعالیت‌های محرومیت‌زدایی بسیج سازندگی بسیار چشمگیر است چرا که خود مردم در قالب گروه‌های جهادی آستین همت بالا می‌زنند تا مشکلات را برطرف کنند.

وی افزود: بنا بود تا به ۳۷۲ روستا کار آبرسانی انجام شود که به کمک جهادگران و دستگاه‌های دولتی تا به امروز ۳۰۸ روستا از آب شرب منتفع شدند.

طحان یکی دیگر از اقدامات بسیج سازندگی را آسفالت راه‌های روستایی، بین مزارع، گلزار شهدا و راه‌های دسترسی به قبور شهدای گمنام عنوان کرد و افزود: ۹۴ پروژه آسفالت راه روستایی به متراژ ۲ میلیون ۷۰ هزار متر مربع به ارزش ۳۰۴ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ انجام شد.

رئیس بسیج سازندگی فارس همچنین از تفاهم همکاری با کمیته امداد استان برای تأمین یک هزار و ۲۰۰ واحد مسکن مددجویان ظرف دو سال خبر داد و گفت: طی یک سال اخیر ۵۵۷ مسکن تحویل مددجویان شده است.

راه‌اندازی مشاغل خانگی، نصب پنل‌های خورشیدی برای روستاییان، توزیع پهپادهای سم‌پاشی کشاورزی، احیا و راه‌اندازی کارگاه‌های اشتغال با اعتبار ۴۶۷ ملیارد تومان تسهیلات و همچنین کاشت یک میلیون اصله نهال ظرف کمتر از یک ماه از دیگر اقداماتی بود که طحان از آنان نام برد.

به گفته وی، مرمت و تکمیل ۸۰۰ واحد مسکن محرومان ظرف یکسال اخیر، تکمیل مساجد و مجتمع‌های فرهنگی مذهبی، بهسازی و مرمت راه‌های بین مزارع، احداث و تکمیل مخازن ۷۰ متر مکعب آب شرب، احداث و تکمیل استخرهای آب کشاورزی، احیا و لایروبی چاه و قنات، احداث و تکمیل کانال‌های سیمانی کشاورزی، تکمیل خانه عالم، تکمیل مجموعه‌های ورزشی، ساماندهی و مرمت گلزار شهدا و برنامه‌های متنوع امنیت غذایی، احداث و تجهیز ۲۰۰ کارگاه اشتغالزایی و اهدای ۳ هزار و ۳۸۳ سری جهیزیه به نیازمندان از دیگر اقدامات بسیج سازندگی طی یک سال اخیر بوده‌اند.

طحان از ساماندهی، هدایت و راهبری ۵ هزار و ۲۰۰ گروه جهادی در استان خبر داد و افزود: در ایام نوروز امسال ۷۶۴ گروه جهادی به استعداد ۹ هزار و ۸۶۷ نفر در ۸ عرصه عمرانی، بهداشت و درمان، فرهنگی و تربیتی، کمک مومنانه، آموزشی‌ و تحصیلی،‌ کشاورزی و دامپزشکی، آسیب‌های اجتماعی و مشاوره، اشتغال و اقتصاد در مناطق محروم استان خدمت‌رسانی کردند.

رئیس سازمان بسیج سازندگی فارس بیان کرد: همچنین در ماه رمضان گروه‌های جهادی دست از تلاش برنداشتند و با راه‌اندازی پویش سراسری «خانه دوست کجاست» با همت ۵۰۰ گروه جهادی در ۲ موضوع توزیع افطاری که ۳۵۴ هزار افطاری ساده را بین مردم استان توزیع کردند و همچنین تعمیر و خانه تکانی منازل افراد نیازمند که ۴۳۰ خانه را تحت پوشش این طرح‌ قرار دادند، به ارائه خدمت پرداختند.

وی در ادامه برنامه‌های هفته بسیج سازندگی در استان را تشریح کرد و گفت: طی این ایام یک هزار و ۲۵ برنامه توسط گروه‌های جهادی در سطح استان اجرا می‌شود که ۲۴۵ عنوان آن مربوط به پروژه‌های محرومیت‌زدایی، ۱۴۷ عنوان برنامه اقتصاد و اشتغال، ۵۵۸ عنوان برنامه در موضوع خدمت‌رسانی جریان جهادی و ۷۵ عنوان برنامه کمک‌های مومنانه طی این هفته در سطح استان اجرا می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید/ تائید طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها
  • تأیید طرح ساماندهی اجاره‌بها و تشکیل سپند توسط شورای نگهبان
  • کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه
  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر و مجری، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • ساماندهی ۵۲۰۰ گروه جهادی در فارس