Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، یکی از ویژگی‌های جداناپذیر بازار سرمایه در همه کشورها، ریسک (خطر) و نوسان قیمت سهام است. هر کسی وارد سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه و بورس می‌شود،‌ در واقع ریسک و سود و زیان آن را پذیرفته است؛ من له الغُنم فعلیه الغُرم (کسی که سود چیزی را می‌برد،‌ زیان آن هم بر عهده‌اش است).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذات بازار سهام، با افت و خیز عجین شده و همین مساله موجب جذابیت این بازار نسبت به سایر بازارها شده است.

اما طی دو سال گذشته و به دلیل بی تدبیری‌های صورت گرفته در تصمیمات اقتصادی به ویژه در دولت دوازدهم که به اعتقاد برخی کارشناسان، بورس را به یک قلّک برای تامین مالی کسری بودجه خود تبدیل کرده بود، شاخص کل با افت 45 درصدی روبه رو شد و برخی نمادها نیز در این مدت با افت 75 تا 80 درصدی روبرو شدند.

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس، 21 اسفند سال گذشته، در نشست خبری با اهالی رسانه گفت: هیچ کس نمی‌ تواند بگوید چه زمانی ضرر سهامداران در بورس جبران خواهد شد، ولی پیش ‌بینی می‌شود که شرکت ‌ها افزایش سرمایه و اقدامات توسعه‌ای داشته باشند.

طبق بررسی کارشناسان برای جبران خسارت سهامداران باید بازار سرمایه رشد زیادی در حدود 400 درصد را تجربه کند تا برخی از نمادها به قیمت خود در روز های اوج بازار بازگردد. یعنی  اغلب نمادها باید از قیمت فعلی بیش از ۴۰۰ درصد سود تجربه کنند که کمی دور از ذهن است. به عبارت دیگر، اغلب پرتفوها طی چند ماه آینده به سودآوری نمی‌‌رسند و نمادهایی که 75 درصد اصلاح داشتند، مسیر زیادی برای برای جبران زیان دارند.

برخی کارشناسان معتقدند، شاخص کل بورس در شرایط فعلی میل به افزایش دارد. اکنون در فصل مجامع هستیم و استقبال مردم از سود تقسیمی DPSها و سودهای احتمالی زیاد است. بنابراین انتظار می ‌رود که در کوتاه مدت روند افزایشی را در بازار سرمایه مشاهده کنیم. مهمترین مسئله الان بحث افزایش حجم معاملات و خروج نقدینگی حقیقی ‌ها از بازار سهام است که انتظار می رود روال شکل گرفته طی هفته اخیر متوقف شود و شاهد ورود پول به بازار باشیم تا وضعیت بورس را مثبت کند.

* افزایش اعتبار به مبلغ سرمایه گذاری سهامداران

حمید دستجردی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره شیوه جبران ضرر سهامداران در شرایط فعلی گفت: پیشنهاد من به سازمان بورس این است که با اعطای اعتبار به میزان بخشی از آورده ابتدایی نه پورتفوی فعلی سهامداران علاوه بر رونق و افزایش اعتماد به این بازار، رشد مورد نیاز سهامداران برای جبران خسارت را به ۵۰ تا ۶۰ درصد یعنی میزان رشد احتمالی شاخص کل در سال جاری تقلیل دهد.

وی اضافه کرد: به نظر می‌رسد برای بازگشت بورس به دوران رونق، دولت نیز می‌تواند اقدامات جدی در حوزه اصلاح سیاست‌های آسیب‌زای گذشته و اجرای سیاست‌های درست اقدام کرده تا بتواند زمینه جذب سرمایه ها را در بورس و اوراق فراهم کرده و از ورود این حجم پول به سایر بازارها مانند ارز، طلا، خودرو و مسکن جلوگیری کند.

* ثبت پویش هایی برای جبران خسارت سهامداران

در هفته ها و ماه های گذشته نیز پویش های مختلفی برای جبران زیان سهامداران شرکت های مختلف حاضر در بورس و کل سهامداران خرد را خواستار شده اند.

سهامداران گروه دارویی برکت با ثبت پویشی در سامانه فارس من با عنوان «سهامداران گروه دارویی برکت را دریابید»، نوشته اند: «سهامداران گروه دارویی برکت، در سال تولید دانش بنیان با حمایت از تولید دانش بنیان، نقره داغ شدند. اکنون پس از 9 ماه ریزش عمدی سهم و تحمل خسارات روحی، روانی و جسمی فراوان همچنان سهامداران بازیچه دستکاری بازارگردان سهم و عدم شفافیت شرکت هستند».

در مورد دیگری، پویشی با نام «درخواست رسیدگی به نوسانات سهام شپلی» ثبت شده که ثبت کننده پویش آورده است: «ما سهامداران شپلی خواستار رسیدگی به نوسانات صورت گرفته در قیمت این سهم هستیم. متأسفانه آنچه به عنوان سهامدار در تابلو مشاهده می شود ظن کنترل قیمت توسط عده‌ای برای نوسانگیری است. حقوقی‌ها سهم منفعل هستند. بازارگردان نیز که وظیفه دارد از صف شدن سهم جلوگیری کند و خرید و فروش داشته باشد، هیچ واکنشی ندارد».

در پویش دیگری که با عنوان «درخواست جبران ضرر سرمایه‌های کوچک بورس» ثبت شده است، آمده است: «پیشنهاد می‌کنیم برای جبران ضرر افرادی که با سرمایه‌های خرد و کوچک طی دو سال گذشته وارد بازار بورس شده و متضرر شده‌اند نمادهای بورس و فرابورسی که در آینده عرضه اولیه خواهند شد را به این افراد اختصاص دهید تا سهام بیشتری توسط این عزیزان خریداری شود و از این طریق ضررها و خسارات این افراد جبران گردد. این پیشنهاد هیچ بار مالی برای دولت نخواهد داشت. مثلا تعدادی از عرضه‌های اولیه آتی بترتیب برای سرمایه‌های زیر پنجاه میلیون؛ تعدادی برای سرمایه‌های زیر صد میلیون و تعدادی برای سرمایه‌های زیر دویست میلیون و. . . اختصاص یابد. این طرح تکمیل و ارتقاء یافته و تا زمانی که ضرر سرمایه‌های خرد جبران گردد ادامه یابد».

خبرگزاری فارس در حال پیگیری پویش های ثبت شده درباره جبران ضرر سهامداران خرد و حقیقی بازار سرمایه در دو سال گذشته بوده و به محض مشخص شدن برنامه سازمان بورس برای این افراد، اطلاع رسانی خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس بازار سهام افت شاخص کل ضرر سهامداران خرد رئیس سازمان بورس گروه دارویی برکت شرکت شپلی ضرر سهامداران بازار سرمایه برای جبران سال گذشته سرمایه ها جبران ضرر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۷۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد۵برابری معاملات بورس انرژی در اجرای طرح اصلاح نقدینگی صنعت برق

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، نخستین روز از هفته سوم معاملاتی اردیبهشت ماه جاری با رشد چشمگیر معاملات برق در بورس انرژی آغاز شد.

در این روز شاهد رشد حدوداً ٥ برابری معاملات نسبت به روز معاملاتی قبل (١٢ اردیبهشت بودیم). در این روز شرکتهای توزیع بیش از ١٦٣ میلیارد تومان برق برای تحویل در ماههای اردیبهشت و خرداد معامله کردند. ٧٥ درصد از این معاملات مربوط به برق تحویلی خرداد و ٢٥ درصد مربوط به برق تحویلی در اردیبهشت بود.

در معاملات امروز تعداد ١١٦ معامله در بازار اوراق سلف بورس انرژی مبادله شد که نسبت به روز قبل رشدی بالغ بر ٥٠ درصد داشت.

کد خبر 6097409 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • رشد۵برابری معاملات بورس انرژی در اجرای طرح اصلاح نقدینگی صنعت برق
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است